Nasz patronat. Sezon na owoce morza w Blow Up Hall 5050


Wspólnie z Kulinarnym Poznaniem restauracja hotelu Blow Up Hall 5050 otworzyła sezon na owoce morza. Tylko w kwietniu można spróbować tu niezwykłych kompozycji szefa Tomasza Purola. Patronat nad imprezą sprawuje Nasz Głos Poznański.

Szef kuchni Blow Up Hall 5050 Tomasz Purol

Dzieła szefa Tomasza Purola to tradycyjnie uczta dla wszystkich zmysłów. Zaskakują niezwykłymi zestawieniami składników, formą i smakiem.

Sezon na owoce morza w Blow Up Hall 5050 1

Przystawka zimna: łosoś norweski, raki, botwinka, kwaśna śmietana, rzodkiewka

Sezon na owoce morza w Blow Up Hall 5050 3

Przystawka gorąca: kalmary, przegrzebek, cykoria, por, pomidor

Sezon na owoce morza w Blow Up Hall 5050 2

Danie główne: dorsz atlantycki, ziemniak, pieczarka, szpinak, marchew

„Sezon na owoce morza” to akcja kilkunastu najznamienitszych restauracji Poznania, w ramach której przez cały miesiąc szefowie przedstawiają swoje interpretacje dań z owocami morza. Każda restauracja przygotowuje 3-daniowe menu w jednej cenie – 58 złotych.

Opisy dań w innych restauracjach:

Relacja z Le Palais du Jardin TUTAJ

Relacja z Piano Bar  TUTAJ

Relacja z restauracji Kyokai Sushi Bar TUTAJ

Relacja z restauracji Hugo TUTAJ

Relacja z panelu w Mielżyński Wine Bar oraz 3 kolory TUTAJ

Relacja z panelu w Enyoj.Restaurant TUTAJ

 

Dodaj komentarz