Wspólnie z Kulinarnym Poznaniem restauracja hotelu Blow Up Hall 5050 otworzyła sezon na owoce morza. Tylko w kwietniu można spróbować tu niezwykłych kompozycji szefa Tomasza Purola. Patronat nad imprezą sprawuje Nasz Głos Poznański.
Dzieła szefa Tomasza Purola to tradycyjnie uczta dla wszystkich zmysłów. Zaskakują niezwykłymi zestawieniami składników, formą i smakiem.
Przystawka zimna: łosoś norweski, raki, botwinka, kwaśna śmietana, rzodkiewka
Przystawka gorąca: kalmary, przegrzebek, cykoria, por, pomidor
Danie główne: dorsz atlantycki, ziemniak, pieczarka, szpinak, marchew
„Sezon na owoce morza” to akcja kilkunastu najznamienitszych restauracji Poznania, w ramach której przez cały miesiąc szefowie przedstawiają swoje interpretacje dań z owocami morza. Każda restauracja przygotowuje 3-daniowe menu w jednej cenie – 58 złotych.
Opisy dań w innych restauracjach:
Relacja z Le Palais du Jardin TUTAJ
Relacja z Piano Bar TUTAJ
Relacja z restauracji Kyokai Sushi Bar TUTAJ
Relacja z restauracji Hugo TUTAJ
Relacja z panelu w Mielżyński Wine Bar oraz 3 kolory TUTAJ
Relacja z panelu w Enyoj.Restaurant TUTAJ