Wyróżnienia otrzymali:
- Tradycyjne Jadło z Pobiedzisk za Szynkę kruchą w ziołach wędzoną pieczoną
- Zakłady Mięsne Waldi Sp. z o.o. Sp. k. z Ptaszkowa (powiat grodziski) za Kiełbasę polską wędzoną
- Nauczyciele i Uczniowie Zespołu Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich w Swarzędzu za Kiełbasę białą parzoną wielkopolską
- Bartecki z Dębowej Wędzarni – Restauracja Stara Osada z Wiórka za krakowską suchą
- Dagny Grądzka – Jurasz Restauracja Linie w Ogniu z Linii za Pieczeń Wielkanocną
- Zagroda Szczęśliwych Zwierząt Sp. z o.o. Sp. Komandytowa z miejscowości Białęgi za Rillettes z gęsi długo gotowane.
Nagrodę specjalną za najlepszą potrawę z jagnięciny przyznano Restauracji Olandia „Olenderskie smaki” z Prusimia za kiełbasę surową dojrzewającą z jagnięciny. Sponsorem nagrody – półtuszy jagnięcej jest Wiesław Sałkiewicz Gospodarstwo Rolne Hodowla Owiec Zakwalifikowanych do Programu Ochrony Zasobów Genetycznych – Rasa Wrzosówka z Poznania.
W kategorii Wielkanocne wypieki
GRAND PRIX: Karczma Szreniawa ze Szreniawy za Sernik szefowej otrzymała nagrody: voucher na kolację i nocleg dla dwóch osób w Dworze Skrzynki, voucher na wybraną imprezę w Muzeum Narodowym w Szreniawie, zestaw upominków od Powiatu Poznańskiego, zestaw piw z Browaru Szreniawa.
- miejsce: Restauracja Smaczki Maszki Restaurant & Wine z Baranowa za Mazurek czekoladowy otrzymała nagrody: voucher na wybraną imprezę w Muzeum Narodowym w Szreniawie, zestaw upominków od Powiatu Poznańskiego, zestaw piw z Browaru Szreniawa.
- miejsce: BOGUCKI CHLEB Piekarnia – Cukiernia Krystyna Weber – Bogucka z Tuczna za Sernik baskijski na czekoladowym spodzie otrzymał nagrody: voucher na wybraną imprezę w Muzeum Narodowym w Szreniawie, zestaw upominków od Powiatu Poznań
- miejsce: Hanna Piskorska Cukiernia z Mosiny za Mazurek Wielkanocny oraz Sernik Królewski otrzymała nagrody: voucher na wybraną imprezę w Muzeum Narodowym w Szreniawie, zestaw upominków od Powiatu Poznań.