Znamy zwycięzców regionalnego konkursu kulinarnego „Na Wielkanocnym Stole 2023”


Celem konkursu jest promocja tradycji przygotowywania i podawania potraw wielkanocnych; odkrywanie i poznawanie dawnych receptur oraz współczesnych inspiracji tradycją; nagradzanie autorów/twórców kulinarnych oraz szeroko rozumianą integrację środowiska gastronomicznego wokół Centrum Dziedzictwa Kulturowego i Kulinarnego w Instytucie Skrzynki.

Współorganizatorem     konkursu     jest     Muzeum     Narodowe     Rolnictwa     i     Przemysłu     Rolno-Spożywczego w Szreniawie. Odbył się on podczas corocznego Jarmarku Wielkanocnego, jednego z wyjątkowych wydarzeń na Szlaku Kulinarnym „Smaki Powiatu Poznańskiego”. Konkurs odbywa się pod Honorowym Patronatem Starosty Poznańskiego Jana Grabkowskiego.

Relacja zdjęciowa dostępna jest na stronach www.smakipowiatupoznanskiego.pl oraz www.instytutskrzynki.pl.

Przygotował: Instytut Skrzynki

Zdjęcia Hieronim Dymalski

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz