Polska dołączyła do światowej elity pizzy neapolitańskiej


Szkolenie będzie obejmowało 50 godzin zajęć, podzielonych na: 35 godziny zajęć laboratoryjnych, 10 godzin teorii oraz 5 godzin praktyk w pizzerii AVPN. Kurs trwa 6 dni od poniedziałku do soboty i prowadzony jest maksymalnie dla 6 osób.

– Zajęcia mają na celu przekazanie podstawowych pojęć umożliwiających podjęcie wykwalifikowanej działalności rzemieślniczej i poznania techniki przygotowywania pizzy neapolitańskiej. Ale to nie wszystko. Ważne jest to, by uczestnikom przekazać także wiedzę ogólną na temat historii oraz filozofii pizzy neapolitańskiej – mówi dyrektor szkoły AVPN w Polsce.

Lekcje i ćwiczenia praktyczne będą prowadzone przez instruktorów i pizzaiolo Verace AVPN w szkole AVPN w Poznaniu na ulicy Niedziałkowskiego. Szkoła wyposażona jest w piece do pizzy oraz nowoczesny sprzęt niezbędny do przygotowania pizzy neapolitańskiej.

– Pokażemy, jak przygotowywać ciasto na pizzę ręcznie i przy użyciu mieszarek do ciasta, jak je formować i wyrabiać. Pokażemy także jak rozpalać piece, jak pracować z łopatami do pizzy, ale także nauczymy podstaw techniki pieczenia pizzy w optymalnej temperaturze – mówi Senior PizzaioloVeraceAVPN Marcin Garbowski.

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz