Które dania z kapusty i ziemniaków w powiecie poznańskim są najsmaczniejsze? Zapraszamy do udziału w dwóch konkursach!


Pyry, sztandarowe warzywo naszego regionu, również obfitują w witaminę C. Zawierają także potas wpływający na obniżenie ciśnienia krwi oraz magnez, który łagodzi stany zmęczenia i stres. Smakują doskonale pieczone, smażone, gotowane, faszerowane, na słodko i wytrawnie. Uczestnicy konkursu mają więc pole do popisu – zauważa Jan Babczyszyn.

Instytut Skrzynki Instytut Dokumentacji, Rozwoju i Promocji Dziedzictwa Kulturowego i Kulinarnego Powiatu Poznańskiego Pl. Parkowy 1, 62-060 Skrzynki. Adres do korespondencji: ul. Słowackiego 8/IV piętro. pok. 421, 60-823 Poznań.

Czytaj także:

Catering dietetyczny Poznań — czym się kierować?

 

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz