Które dania z kapusty i ziemniaków w powiecie poznańskim są najsmaczniejsze? Zapraszamy do udziału w dwóch konkursach!


Październik rozpoczyna się dwoma konkursami: na najlepszy smak kapusty oraz najlepszy smak pyry. Wybór tematu konkursu jest nieprzypadkowy: warzywa te królują na jesiennych stołach, ale mają też pozytywne działanie na organizm człowieka.

 

Wzmacnia odporność, poprawia funkcjonowanie umysłu, działa oczyszczająco – to tylko kilka zalet kapusty, popularnego składnika kuchni wielkopolskiej. – Bigos, rumpuć, parzybroda, kapusta kiszona, zasmażana, gołąbki w kapuście… kapuścianym smakołykom mówimy TAK! – zapewnia Jan Babczyszyn, p.o. dyrektora Instytutu Skrzynki, który współorganizuje Konkurs na „Najlepszy Smak Powiatu Poznańskiego 2021 – Smak Kapusty” wraz z Międzynarodowymi Targami Poznańskimi w ramach imprezy targowej Smaki Regionów 2 października 2021.

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz