Największy targowy rynek w Polsce – od soboty w Poznaniu!


Okoń pod pierzynką grzybową, miód fasolowy, borówkowy grzaniec… To tylko niektóre przysmaki, które zaprezentują wystawcy podczas Smaków Regionów, czyli najpyszniejszych targów w Polsce. Impreza potrwa od 24 do 26 września na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich. Wstęp wolny!

Kulinarne wariacje z wieprzowiny

W sobotę i niedzielę Scena Kulinarna zostanie opanowana przez Ogólnopolski Cech Rzeźników – Wędliniarzy – Kucharzy, którzy poprowadzą rodzinne warsztaty kulinarne z wieprzowiną w roli głównej. Zawodowi kucharze będą na żywo gotować ciekawe potrawy, którymi poczęstują zwiedzających. Wszystko uzupełniają animacje i zabawy dla rodziców oraz dzieci.

Kurt Scheller o niemarnowaniu żywności

W niedzielę, 25.09 o godzinie 15:00 oraz w poniedziałek, 26.09 przez cały dzień, scena kulinarna należeć będzie do szwajcarskiego szefa kuchni – Kurta Schellera. Opowie on m.in. o tym jak wykorzystać produkty, którym kończy się termin ważności. W poniedziałek natomiast poprowadzi pokazy skierowane głównie dla młodzieży ze szkół gastronomicznych.

Co myślimy o ziemniakach?

W czasie targów poprowadzony zostanie panel dyskusyjny poświęcony najcenniejszym dla Wielkopolski warzywom, czyli ziemniakom. Jaka jest ich historia? Ile mają odmian? Jakie są ich właściwości? Co można z nich wyprodukować? Te ciekawostki eksperci zdradzą w poniedziałek, 26.09 od godziny 10:30 na Smakach Regionów.

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz