Wyróżnienia otrzymali:
- Magdalena Szymańska KGW „Piękni i Młodzi” z Pecnej (gm. Mosina) za Gulasz warzywno-ziemniaczany oraz Chleb
- KGW z Białej Bielanki (gm. Trzcianka, pow. czarnkowsko-trzcianecki) za Pierogi z ziemniakami i duszonym boczkiem i kwaśną śmietaną oraz Pierogi z ziemniakami i kiszoną kapustą i okrasą z boczku
- Koło Gospodyń Wiejskich „Jabłuszko” w Jabłkowie (gm. Skoki, pow. wągrowiecki) za Pyrę z gzikiem
- KGW Plewiska (gm. Komorniki) za Pyry faszerowane z sosem czosnkowym
- KGW Wiktorianki w Wiktorowie (gm. Kostrzyn, powiat poznański) za Udka ziemniaczane podane z różyczkami z boczku i ziemniaka
- KGW Wyszyny (gm. Budzyń, pow. chodzieski) za Zupę ziemniaczaną
Kapituła przyznała także wyróżnienia specjalne dla szkół gastronomicznych:
I miejsce: Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu za Pączki ziemniaczane
II miejsce: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy dla dzieci Niewidomych w Owińskach (gm. Czerwonak) za Pudding ziemniaczany oraz za Dziadówkę
Ex aequo
II miejsce: Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu za Faworki ziemniaczane
III miejsce: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy dla dzieci Niewidomych w Owińskach (gm. Czerwonak) za Kniszki ziemniaczane.