35 dań zgłoszonych w konkursie SMAK PYRY 2024. Wyniki są zaskakujące (ZDJĘCIA)


Wyróżnienia otrzymali:

  • Magdalena Szymańska KGW „Piękni i Młodzi” z Pecnej (gm. Mosina) za Gulasz warzywno-ziemniaczany oraz Chleb
  • KGW z Białej Bielanki (gm. Trzcianka, pow. czarnkowsko-trzcianecki) za Pierogi z ziemniakami i duszonym boczkiem i kwaśną śmietaną oraz Pierogi z ziemniakami i kiszoną kapustą i okrasą z boczku
  • Koło Gospodyń Wiejskich „Jabłuszko” w Jabłkowie (gm. Skoki, pow. wągrowiecki) za Pyrę z gzikiem
  • KGW Plewiska (gm. Komorniki) za Pyry faszerowane z sosem czosnkowym
  • KGW Wiktorianki w Wiktorowie (gm. Kostrzyn, powiat poznański) za Udka ziemniaczane podane z różyczkami z boczku i ziemniaka
  • KGW Wyszyny (gm. Budzyń, pow. chodzieski) za Zupę ziemniaczaną

Kapituła przyznała także wyróżnienia specjalne dla szkół gastronomicznych:

I miejsce: Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu za Pączki ziemniaczane

II miejsce: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy dla dzieci Niewidomych w Owińskach (gm. Czerwonak) za Pudding ziemniaczany oraz za Dziadówkę

Ex aequo

II miejsce: Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu za Faworki ziemniaczane

III miejsce: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy dla dzieci Niewidomych w Owińskach (gm. Czerwonak) za Kniszki ziemniaczane.

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz