Znamy zwycięzców regionalnego konkursu kulinarnego „Przekąski karnawałowe 2025”


Konkurs odbył się przy współpracy:

  • Restauracji Stara Osada w Wiórku
  • Ogólnopolskiego Cechu Rzeźników – Wędliniarzy – Kucharzy
  • Stowarzyszenia Slow Food Wielkopolska
  • Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej
  • Stowarzyszenia Polska Akademia Smaku
  • Sieci Culinary Heritage Europe
  • Muzeum Narodowego Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie
  • Stowarzyszenia Poznańska Lokalna Organizacja Turystyczna (PLOT) z siedzibą w Poznaniu.
  • TOP AGRAR Polska
  • Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa (KOWR) – Oddziału Terenowego w Poznaniu

Konkurs odbył się pod honorowym patronatem starosty poznańskiego Jana Grabkowskiego. Organizatorem był Instytut Skrzynki – Instytut Dokumentacji, Rozwoju i Promocji Dziedzictwa Kulturowego i Kulinarnego Powiatu Poznańskiego.

Zdjęcia Hieronim Dymalski

Przygotował: Instytut Skrzynki

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz