Konkurs odbył się przy współpracy:
- Restauracji Stara Osada w Wiórku
- Ogólnopolskiego Cechu Rzeźników – Wędliniarzy – Kucharzy
- Stowarzyszenia Slow Food Wielkopolska
- Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej
- Stowarzyszenia Polska Akademia Smaku
- Sieci Culinary Heritage Europe
- Muzeum Narodowego Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie
- Stowarzyszenia Poznańska Lokalna Organizacja Turystyczna (PLOT) z siedzibą w Poznaniu.
- TOP AGRAR Polska
- Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa (KOWR) – Oddziału Terenowego w Poznaniu
Konkurs odbył się pod honorowym patronatem starosty poznańskiego Jana Grabkowskiego. Organizatorem był Instytut Skrzynki – Instytut Dokumentacji, Rozwoju i Promocji Dziedzictwa Kulturowego i Kulinarnego Powiatu Poznańskiego.
Zdjęcia Hieronim Dymalski
Przygotował: Instytut Skrzynki