XIV Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku


Wydarzeniami, na które warto się zapisać, są także kolacje degustacyjne. Pierwszego wieczoru w restauracji Młyńska 12 królować będą pyra i wino, kolejnego w restauracji Za Murem – zorganizowane zostanie spotkanie pt. „Kaczka nie dziwaczka”. Trzeciego dnia w nowej poznańskiej przestrzeni znanej jako Farma Miejska zjeść można będzie wegetariański posiłek oraz sery lokalnych producentów. Na wszystkie kolacje są jeszcze wolne miejsca.

Nie zabraknie też tradycyjnych konkursów. W tym roku restauratorzy, biorący udział w zmaganiach, przygotowują potrawy z kaczki.

– Tegoroczny konkurs będzie trochę inny. W związku z pandemią Covid-19 postanowiliśmy nie stawiać żadnych barier. Restauratorzy zostali poproszeni o wypromowanie dania z kaczki, które mają w karcie – wyjaśnia Juliusz Podolski, organizator konkursu.

Konkursowych potraw będzie można skosztować na Starym Rynku. Porcję dania dostanie każdy, kto obdaruje niewielkim datkiem Drużynę Szpiku – wolontariusze fundacji będą obecni na miejscu.

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz