XIV Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku


Na jarmarku obowiązywać będą zasady podobne jak na targowiskach. Wystawcy otrzymali szczegółowe informacje dotyczące wytycznych sanepidu. Sprzedających i klientów oddzielać będzie ściana z pleksi. Zalecany będzie odstęp w kolejce. Stoiska będą wyposażone w płyn dezynfekcyjny. Tam gdzie jest to możliwe, obowiązywać będzie płatność zbliżeniowa.

Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku to jednak dużo więcej niż staromiejski jarmark. Jak co roku, w programie znalazły się warsztaty kulinarne prowadzone przez prawdziwych mistrzów kuchni (podczas których będzie można poznać m.in. tajniki kuchni japońskiej, gruzińskiej czy tajskiej).

– W tym roku nie ma warsztatów otwartych. Na wszystkie obowiązują zapisy. To przemyślana decyzja. Rejestracja umożliwi nam skontaktowanie się z osobami, które wzięły udział w spotkaniach, gdyby zaszła taka konieczność. Są też warsztaty zdalne dla tych, którzy nie chcą wychodzić z domu – poświęcone będą kaczce poznańskiej – tłumaczy Wojciech Lewandowski.

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz