Wystartował FineDiningWeek®! Sprawdź, co czeka gości festiwalu!


Tegoroczny festiwal sztuki restauracyjnej FineDiningWeek® odbywa się #wHarmonii! Niemal 100 restauracji przygotowało mistrzowskie menu w wyjątkowej, festiwalowej cenie! To niezwykła okazja do poznania polskiej sceny kulinarnej klasy premium! Rezerwuj najlepsze stoliki na  FineDiningWeek.pl.   

Wystartował FineDiningWeek®! Sprawdź, co czeka gości festiwalu!        

Harmonijne połączenia na FineDiningWeek®!

FineDiningWeek® to unikalne wydarzenie, które skupia się na eksplorowaniu polskich restauracji fine dine oraz premium. Z tej okazji najlepsi Chefowie kuchni przygotowują mistrzowskie menu – każde z nich skupia się wokół harmonii, która jest tematem aktualnej edycji. W kuchni wyrażana jest doskonałym balansem między smakami, teksturami oraz nowatorskimi i tradycyjnymi technikami. Harmonia obecna jest również w restauracyjnych wnętrzach, perfekcyjnym serwisie i w całości doświadczenia, które zachęca do kulinarnych przeżyć bez konieczności przejmowania się wysokimi kosztami. FineDiningWeek® stwarza atmosferę zachęcającą do eksperymentowania z kuchnią i otwarcia się na nowe doznania restauracyjne, jednocześnie dbając o wyjątkowo korzystny stosunek jakości do ceny.

Odkryj mistrzowskie menu!

Festiwal FineDiningWeek® odbędzie się w największych regionach Polski: Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Warszawie, Wrocławiu, oraz na Śląsku i w Łodzi. W ramach Festiwalu odwiedzić można najlepsze Restauracje premium w Polsce, zarówno klasy fine dining, jak i te aspirujące, w których smak, styl i doświadczenie spotykają się w pełnej harmonii. Sprawdź wyjątkowe menu przygotowane przez najlepszych Chefów kuchni.
THE TIME

Poznański koncept Młyńska 12 łączy ze sobą biznesową i osobistą strefę życia na najwyższym poziomie. Kulinarna wizytówka tego miejsca to przedstawiona w Czerwonym Przewodniku Michelin 2023 restauracja The Time. Odkryjesz tu wyjątkową kompilację lekkości, dobrego smaku i sezonowości z elementami fine diningu. Chef kuchni Dawid Łagowski, który z finezją kreuje menu to półfinalista 6 edycji TOP CHEF i jedna z bardziej rozpoznawalnych twarzy polskiej gastronomii. Z okazji Festiwalu FineDiningWeek® przygotował dwie propozycje menu składające się z 5 wyjątkowych dań. Wśród nich między innymi: pasztet z dziczyzny na maślanej grzance z karmelizowaną czerwoną cebulą, sałatą i winegretem musztardowym, Wędzony pstrąg z Zielenicy z ikrą, kiszonymi warzywami, śmietaną i olejem porowym i beza z kremem i letnimi owocami.

NIFTY

NIFTY to restauracja, kawiarnia i bar w jednym. Serwowana międzynarodowa kuchnia zyskuje tu współczesnego sznytu, urozmaiconego lokalnymi akcentami. W trakcie swojego pierwszego FineDiningWeek® prezentują dwie wersje 3-daniowego menu, które wznosi odczucia smakowe na wyższy poziom. Unikatowe festiwalowe kompozycje to na przykład tatar z troci z dressingiem ogórkowym, piklowaną szalotką, oliwą koperkową i chrupiącymi ziemniakami, zapiekanka z cukinii, sera koziego łomnickiego i miodu spadziowego oraz burrata z paprykową konfiturą, brzoskwinią i pesto z rukoli. Zarezerwuj i odkryj NIFTY w wersji premium!

FISH MARKET

Fish Market to restauracja sezonowa z owocami morza, w której najważniejszy jest jakościowy produkt. Śródziemnomorski charakter miejsca jest widoczny w każdym jego aspekcie i pozwala gościom przenieść się do wakacyjnych wspomnień. Chef kuchni Dawid Łagowski dba o lekki, letni i nowoczesny klimat wszystkich dań. Na gości Festiwalu FineDiningWeek® czekają tu 2 propozycje menu, po 5 pozycji w każdym, wśród nich m.in.: ostryga z imbirem i chrzanem, krewetki z chorizo oraz kalmary podane z paprykowym sosem. Przygotuj się na morską ucztę!

KLIMAT BY WOJCIECH KLIMAS

Restauracja Klimat to miejsce, gdzie pasja spotyka się z sercem. Eleganckie wnętrza podkreślają wyjątkową atmosferę i dopracowane w każdym szczególe dania. Zwycięska restauracja poznańskiego Plebiscytu Gości Festiwalu RestaurantWeek® z okazji trwającego FineDiningWeek® przygotowała dwie propozycje menu w cenie 99 zł + opłata rezerwacyjna 5,98 zł za 3 wyjątkowe dania, amuse bouche oraz cocktail. W menu m.in.: karczek wieprzowy duszony w winie, podany z kaszą gryczaną aromatyzowaną kawą i karmelizowaną rzodkiewką oraz sorbet cytrynowy z gorzką czekoladą.

REYMONTA 19 RESTAURANT

W poznańskim Platinium Residence Boutique mieści się wykwintna restauracja Reymonta 19. Miejsce znane z kompleksowego podejścia do doświadczeń gości, w którym autorskie dania, nienaganna obsługa, dobra atmosfera i interesująca oprawa łączą się w harmonii. Menu na FineDiningWeek® to między innymi tatar w dwóch odsłonach: z bakłażana oraz z tuńczyka, polędwiczka sous-vide z szynką dojrzewającą, gratin z włoskiej kapusty z wątróbką i kasza perłowa z kurkami.

Pełna lista restauracji na FineDiningWeek.pl.

Najlepsze restauracje w wyjątkowej cenie!

Odkryj harmonię smaku, stylu oraz doświadczeń i rezerwuj już teraz na stronie Festiwalu FineDiningWeek.pl. Goście mają do wyboru krótszą lub dłuższą ofertę: 3 dania + amuse-bouche za 99 zł, 5 dań + amuse-bouche + za 179 zł oraz większe, rozbudowane, menu w cenie powyżej 300 zł. Do każdego zestawu festiwalowego pełnoletni goście otrzymają prezent od partnera lub bezalkoholową alternatywę – Elderflower Spritz na bazie Kinley Elderflower Zero Cukru. Do każdej rezerwacji jest doliczana opłata rezerwacyjna w wysokości 5,98 zł.  Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas FineDiningWeek®  jest przewidziana na 120 minut.

Rezerwacje: FineDiningWeek.pl

Termin festiwalu: 3 lipca – 11 sierpnia 2024

Dodaj komentarz