W kategorii pieczywo pszenne:
Grand Prix: Monika Woźniak KGW Piękni i Młodzi w Pecnej (gm. Mosina, powiat poznański) za Chleb orkiszowy na zakwasie
I miejsce: Marta Ignasiak-Kciuk KGW Błażejewo (gm. Kórnik, powiat poznański) za Chałkę pszenną, maślaną
II miejsce: Paweł Ludek, szef kuchni w restauracji „Olenderskie Smaki”, Olandia w Prusimiu (gm. Kwilcz, pow. międzychodzki) za Olenderski chleb codzienny
III miejsce: Piekarnia-Cukiernia NATURA z Kobylnicy (gm. Swarzędz, powiat poznański) za Chleb pszenny
Wyróżnienia otrzymali:
- Magdalena Szymańska KGW Piękni i Młodzi w Pecnej (gm. Mosina, powiat poznański) za Chleb ziemniaczany
- Marcin Biernaczyk Chata pod Lipami z Czerniejewa (gmina Czerniejewo, pow. gnieźnieński) za Bułkę leśnej ścieżki
- Piekarnia Gwóźdź Sp. z o.o. z Grodziska Wielkopolskiego za Chleb rustykalny
Nagroda specjalna ”Z przeszłości do przyszłości”: Marta Ignasiak-Kciuk KGW Błażejewo (gm. Kórnik, powiat poznański) za Chałkę pszenną, maślaną
W kategorii pieczywo inne i mieszane:
Grand Prix: Agata Rozkres KGW Błażejewo (gm. Kórnik, powiat poznański) za Chleb babci Zosi
I Miejsce: Monika Szymańska KGW Piękni i Młodzi z Pecnej (gm. Mosina, powiat poznański) za Chleb 3 korytka na zakwasie
II Miejsce: Sylwia Kupczyk „Piekarnia Chlebak” z Poznania za Chleb pszenno-żytni
III miejsce: Piekarnia-Cukiernia NATURA z Kobylnicy (gm. Swarzędz, powiat poznański) za Chleb słowiański
Wyróżnienia:
- Klaster Turystyczny „Szlak Piastowski w Wielkopolsce” za Precel mieszczan na Szlaku Piastowskim
- Marcin Biernaczyk Chata pod Lipami z Czerniejewa (gm. Czerniejewo, pow. gnieźnieński) za Bochen Piastów
- Piekarnia „Gwóźdź” Sp. z o.o. z Grodziska Wlkp. za Chleb pradawny
Nagroda specjalna ”Z przeszłości do przyszłości”: Monika Szymańska KGW Piękni i Młodzi z Pecnej (gm. Mosina, powiat poznański) za Chleb 3 korytka na zakwasie.