Tytuł Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2015 zdobyła Klaudia Jankowska z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej. To trzecia uczennica z rzędu po Andżelice Piechowiak i Sandra Skibińska, która sięgnęła po zwycięstwo w tym konkursie.
Laureat pierwszego miejsca automatycznie kwalifikuje się do finału naszego kolejnego konkursu Primerba Cup organizowanego dla profesjonalnych szefów kuchni.
2 miejsce zajął Adrian Dziewięcki z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Kaliszu przy ul. Wodnej, a 3 miejsce Stanisław Górka z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu.
Konkurs przeznaczony jest dla uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski. Jury w składzie Grzegorz Kazubski – Makro HoReCa Centrum Manager, Grzegorz Labuda -Executive Chef Grand Hotel Tiffi, Iława, Joanna Ochniak – przewodnicząca kobiet World Chefs Association, Ewa Olejniczak – Executive Chef Restauracja Villa Foksal, Warszawa, Paweł Oszczyk – szef kuchni Hotelu La Regina, Warszawa oraz Tomasz Purol – Executive Chef Blow Up Hall, Poznań wyróżniło także:
Kamila Matela z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej,
Tomasza Grota z Zespołu Szkół Hotelarsko – Gastronomicznych w Gdyni,
Wojciecha Komsa z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie,
Oskara Dąbrowskiego z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie,
Łukasza Dzikowskiego z Zespołu Szkół nr 7 w Wałbrzychu przy ul. Kłodzkiej,
Przemysława Kopanię z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej,
Kwiecień Robert z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Świeciu przy ul. Kościuszki,
Natalię Lipińską z Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu przy ul. Kamiennej,
Patrycję Paluszkiewicz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej.
Serdecznie gratulujemy zwycięzcy i wszystkim finalistom!