Uczta zmysłów w Oregano and Wine (ZDJĘCIA)


Architekt smaku

Za niepowtarzalny smak dań w oregano and Wine odpowiada zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski i laureat wielu międzynarodowych konkursów kulinarnych – Tomasz Zdrenka. Jest on zwolennikiem filozofii slow food, dlatego wszystkie jego dania przygotowywane są od podstaw, bez sztucznych dodatków i ze składników od lokalnych dostawców Warzyw, owoców, mięsa i nabiału. W jego daniach nie brakuje regionalnych produktów z vhronionym oznaczeniem geograficznym. Menu restauracji stworzone jest również z myślą o wegetarianach i osobach z alergiami pokarmowymi. Nie brakuje w nim dań bezglutenowych i bez laktozy.

Wisienka na torcie

O amatorów słodkich kompozycji smaków w oregano and Wine zadbają natomiast mistrzowie cukiernictwa. Jakub Ćwikliński – ubiegłoroczny mistrz Polski w lodach rzemieślniczych i uczeń takich mistrzów jak Antonio Bachour, Frank Haasnoota, Paweł Mieszała oraz Michał Doroszkiewicz. Jakub sam prowadzi szkolenia dla młodych cukierników i opracowuje niepowtarzalne receptury cukiernicze.

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz