Tygiel smaków w Poznaniu


W Poznaniu powstała nowa inicjatywa: ,,Tygiel’ (jak „Tygiel smaków”) – miejskie targowisko regionalnych producentów – nieco nawiązuje (koncepcyjnie) np. do warszawskiego Le Targu.

Tygiel pojawiać się będzie co dwa tygodnie, w samym centrum Poznania (ul. 27 Grudnia, koło Okrąglaka, w nowo powstały Reforma Studio – łączącym centrum designu z restauracją), w godzinach 15-21 (aby bez problemu można było zdążyć jeszcze po pracy zrobić smakowite zakupy) a „pierwszy raz” zaplanowany jest już na Wielki Czwartek. W Tyglu spotkać będzie można producentów lokalnej, tradycyjnej, nieprzemysłowej oraz ekologicznej żywności – porozmawiać z nimi, popróbować oraz zakupić ich produkty. W Wielki Czwartek będzie oczywiście można kupić m.in. tradycyjnie wytwarzane wędliny (od Dr.Maryniaka), nabiał i jaja, sery zagrodowe (Łomnickie), wędzone ryby z mosińskiej Tradyjnej Wędzarni, świeże pieczywo od Baranowskich oraz eko-pieczywo i wegańskie wypieki z Bio-Bielika, przetwory (także żurek świąteczny) z Gryszczeniówki i wiele innych specjałów.
Więcej informacji i aktualności na stronie wydarzenia na FB: http://www.facebook.com/events/439094329501810

Dodaj komentarz