Targi Smaki Regionów (ZDJĘCIA)


Podróż przez kulinarne bogactwo 15 regionów

Warto wspomnieć, że na Targach Smaki Regionów będą obecni wystawcy z 15 województw, gotowi zaprezentować najsmaczniejsze przysmaki ze swojego regionu. Uczestnicy będą mieli okazję nie tylko skosztować, ale także zakupić produkty naturalne i ekologiczne, do których produkcji firmy dokładają wszelkich starań.

Wśród dostępnych specjałów znajdą się m.in. pasztet ze śledzia, naturalne octy i syropy z ziół
i kwiatów, różnego rodzaju miody — np. z dodatkiem płatków róży — wędliny wędzone naturalnym drewnem, rzemieślnicze miody pitne bez dodatku barwników, aromatów i konserwantów.
Nie zabraknie także ręcznie wyrabianych pierogów nadziewanych kaszą gryczaną i grzybami z puszczy Iłżeckiej, czy octu z kwiatów bzu i lawendy, wytwarzanego w naturalnym, powolnym procesie fermentacji.Warsztaty kulinarne i edukacyjne dla małych smakoszy

Organizatorzy nie zapomnieli również o najmłodszych miłośnikach kulinariów. Dla dzieci przygotowaliśmy specjalne warsztaty, które wprowadzą je w fascynujący świat gotowania.
W piekarence mali kucharze odkryją tajemnice procesu powstawania pieczywa – od surowych składników, poprzez tajniki wyrabiania ciasta, aż do momentu, gdy świeżutkie bułeczki opuszczają piec. W strefie Polskiej Ekologii odbędą się warsztaty z warzyw i owoców, które w interaktywny i ciekawy sposób podejmą próbę przekonania dzieci do spożywania naturalnych witamin pod różnymi postaciami! Warsztatom towarzyszyć będą degustacje naturalnych przetworów, gry, zabawy, a także konsultacje z ekspertami w zakresie zdrowotnych właściwości owoców i warzyw.ajsmaczniejsze targi w Polsce,

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz