Kakory, dzyndzałki, brzad i fuczki, mówi Ci to coś? Bez względu na odpowiedź, koniecznie odwiedź Międzynarodowe Targi Poznańskie i poznaj tradycyjne smaki Polski. W Poznaniu po raz kolejny odbywa się wydarzenie, które odkrywa przed uczestnikami smaki i aromaty kształtujące naszą narodową kulinarną tożsamość. Grupa MTP wraz ze Związkiem Województw Rzeczypospolitej Polskiej zapraszają na fascynującą podróż kulinarną podczas Targów Smaki Regionów, które potrwają do jutra.
Tradycja i naturalne smaki
Targi Smaki Regionów to nie tylko przegląd różnorodności smaków Polski, ale także promocja zdrowej, naturalnej żywności oraz produktów ekologicznych i regionalnych. To wydarzenie również dla świadomych konsumentów, poszukujących produktów wolnych od chemii i sztucznych dodatków. Oferowane produkty oddają autentyczne smaki, które kształtują naszą narodową kuchnię i stanowią źródło inspiracji dla nowoczesnych kulinarnych eksperymentów.
Różnorodność smaków na wyciągnięcie ręki
Istotnym punktem wydarzenia jest Scena Kulinarna, której główną atrakcją będą oczywiście inspirujące pokazy kulinarne oraz prezentacje dań przygotowywanych przez mistrzów kuchni. Jednym z zaproszonych gości jest Laurentiu „Lorek” Zediu, uczestnik 7. edycji programu MasterChef Polska. Gastronomiczne show to doskonała okazja do zdobycia nowych umiejętności kulinarnych oraz poznania tajników znakomitych szefów kuchni!