Start festiwalu Fine Dining Week – tych restauracji nie można przegapić!


Tegoroczny Fine Dining Week odbywa się pod hasłem #NowaGościnność! Wyjątkowe doświadczenia restauracyjne w festiwalowej cenie przeżyć można w niemal 100 najlepszych restauracjach premium w Polsce. Dzięki partnerowi Goście mogą dokonywać rezerwacji z rabatem!

Fine Dining Week

Czym jest #NowaGościnność?

#NowaGościnność to połączenie profesjonalizmu i najwyższej jakości z ciepłą i przyjacielską obsługą. To dbanie o relacje i dopieszczanie każdego elementu tak, aby Gość czuł się zaopiekowany na każdym poziomie. Nowa Gościnność łączy kunszt Chefa Kuchni, jakościowe składniki i doskonałe dania, wyjątkową atmosferę i obsługę. Emocje stają się jednym z elementów całego doświadczenia w restauracji. Oto kilka restauracji, w których zasmakować można Nowej Gościnności.

The Time

Położony w centrum Poznania koncept Młyńska12 zakłada zbalansowanie sfery biznesowej i osobistej. To właśnie tu znajduje się The Time. Wnętrze restauracji inspiruje stylem, atmosferą oraz pasją do smaku. Przy wspólnym stole spotykają się tu partnerzy biznesowi, rodziny i znajomi. Szef kuchni Bogumił Przybylak z wyjątkowym wyczuciem ubiera klasykę w nowoczesną formę, aby Goście mogli delektować się śródziemnomorskimi potrawami wzbogaconymi regionalnymi nutami. Jego propozycja festiwalowa to dwie wersje 5-daniowego menu, w których znalazły się takie pozycje jak rożek z poznańskim gzikiem, ostryga zapiekana w sosie szpinakowym z parmezanem czy ślimaki z boczniakiem i kolendrą.

Hotel Platinum & Restauracja Enjoy

Restauracja Enjoy jest częścią butikowego hotelu Platinum Palace Residence****, mieści się  przy ulicy Reymonta 19 w zabytkowej willi wybudowanej w latach 30. Stylowe wnętrza, miła obsługa, doskonały nastrój i wyśmienita kuchnia, za którą odpowiada Chef Paweł Rozmiarek sprawiają, że każdy Gość poczuje się tu wyjątkowo. W festiwalowym menu znalazł się między innymi tatar z pomidorów z wędzonym pstrągiem, żytnią grzanką i octem jabłkowym, tagliatelle pasta fresca z labraksem, świeżymi kurkami, szalotką, zielonym groszkiem i serem bursztyn oraz krem cytrynowy z malinami, kajmakiem i białkiem. Wizyta w Enjoy z pewnością będzie kulinarną i estetyczną ucztą.

Why Thai Food&Wine Poznań

Na Kramarskiej 7, w restauracji Why Thai Food&Wine Poznań można przenieść się do Azji w ciągu kilku chwil. To właśnie tu skosztować można tajskich specjałów, win najlepszej jakości oraz autorskich koktajli. W ramach Fine Dining Week w menu znajdziemy pierożki Won Ton z nadzieniem z tofu i grzybów shitake, podawane z tajskim sosem na bazie pasty chili i mleczka kokosowego, marynowaną szalotką, sezamem i kolendrą, wolno gotowaną wołowinę w sosie hang le curry, podawaną z pieczonym batatem, karmelizowanym porem, grzybami shitake oraz prażoną szalotką czy matcha crème brûlée z lodami kokosowymi własnej produkcji oraz chrupiącym tiulem o smaku marakui i owocami.

Lista restauracji oraz pełne przygotowane przez nie menu festiwalowe można sprawdzić na stronie https://FineDiningWeek.pl/. Na Gości czekają doświadczenia restauracyjne dostępne w specjalnej festiwalowej cenie: 3 dania + amuse-bouche i koktajl za 99 zł, 5 dań + amuse-bouche i koktajl za 179 zł oraz większe, rozbudowane menu w cenie powyżej 199 zł. Tegoroczny Partner Festiwalu Roku Gin zadbał o festiwalowe koktajle – do rezerwacji można dodać Roku Gin & Kinley Tonic Water (tradycyjne połączenie ginu z tonikiem) lub Roku Kyoto Club (orzeźwiający koktajl z zieloną herbatą i sokiem malinowym). Dzięki Partnerowi Koktajlowemu – Kinley – dostępna jest również wersja bezalkoholowa – moktail Kinley Elderflower Zero.

Odkryj Nową Gościnność i rezerwuj doświadczenia smakowe już teraz na stronie Festiwalu https://FineDiningWeek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Fine Dining Week jest przewidziana na 120 minut.

Rezerwacje: https://FineDiningWeek.pl/

Sprzedaż już trwa!

Termin Festiwalu: 5 lipca – 31 lipca 2023.

Czytaj także:

#NowaGościnność! Ruszyły rezerwacje na Fine Dining Week!

Dodaj komentarz