Smaki Regionów w ostatni weekend września na MTP


Ogródek Dziadunia zaprezentuje receptury od serca. Na ich stoisku można będzie znaleźć aż 70 różnych przetworów z owoców i warzyw. Tworzone tak, jak dawniej, tylko z naturalnych składników: syrop z malin, żurek z własnego żyta, kiszona kapusta. A także rarytasy takie jak: konfitury z płatków róży, jarzębiny i wiele innych. Jakość i tradycja potwierdzona wieloma certyfikatami.

Łasuchy na pewno nie pogardzą regionalnymi śląskimi oblatami, czyli okrągłymi waflami według tradycyjnej receptury o smaku słodkim i waniliowym, współcześnie w różnych smakach. Tradycyjny produkt kulinarny znany co najmniej od XIX wieku na Górnym Śląsku.

Na stoisku pomorskiego na pewno nie zabraknie ryb oraz śledzi bałtyckich, które goszczą na stołach regionu od wieków, stanowiąc nieodłączny element kuchni pomorskiej. Warto zasmakować ich podczas Smaków Regionów. Polecamy zwłaszcza śledzie w marynacie: korzennej, koperkowej czy z goździkami.

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz