W programie targów znalazło się też wiele szkoleń, wykładów i spotkań z ekspertami. Wśród poruszonych tematów pojawią się zagadnienia dedykowane zarówno producentom żywności, jak i jej dystrybutorom, np. „Shop Doctor i jego metamorfozy sklepów spożywczych”, „Najnowsze trendy w handlu, czyli jak dotrzeć do nowego pokolenia nabywców i zwiększyć sprzedaż?”, Design sklepu,a neuromarketing, czyli jak czuje mózg na zakupach” czy „Nowe standardy obsługi klienta”.
Podczas Targów Polagra Food wręczone zostaną Złote Medale Międzynarodowych Targów Poznańskich i Acanthus Aureus, znaki Poznaj Dobrą Żywność oraz nagrody w konkursach Polski Producent Żywności i Wiodący Polski Eksporter Żywności.
Targi będą odbywać się od wtorku do czwartku, w godz. 10-17 (ostatniego dnia do godz. 16) – w pawilonach 7, 7A i 8A. Koszt biletu jednorazowego wstępu dla publiczności to 100 zł, wielokrotnego wstępu – 180 zł. Profesjonaliści po wcześniejszej rejestracji zapłacą za bilet 35 zł (jednorazowego wstępu) lub 55 zł (wielokrotnego wstępu).
Więcej informacji oraz szczegółowy program na: http://www.polagra-food.pl/pl/.
Fot. Hieronim Dymalski
źródło poznan.pl / AJ