Wegetariańskie ziemniaki po chłopsku
Składniki:
1 duża czerwona cebula
1 duża biała cebula
8 średnich ugotowanych ziemniaków
2 garście jarmużu
pieprz
sól
olej kokosowy/masło klarowane
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w pióra i smażymy aż zmięknie (można od razu dodać sól i pieprz). Listki jarmużu obrywamy ze zgrubiałych łodyżek, zalewamy wrzątkiem, a następnie odcedzamy. Do cebuli dodajemy jarmuż, smażymy około 1 minuty, a następnie wrzucamy ugotowane ziemniaki, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i gotowe!
Anna Szewczak – autorka bloga goodchanges.pl, zawodowo położna specjalistka w dziedzinie pielęgniarstwa neonatologicznego, gerontolog. Prywatnie miłośniczka kuchni wegetariańskiej, bezglutenowej, wielbicielka zdrowego odżywiania, a przede wszystkim mama, dla której żywienie w zgodzie z naturą to podstawa w dbaniu o zdrowie rodziny.