POLAGRA: Żywność to podstawa


Pokazy kulinarne, warsztaty z szefami kuchni, konkurs dla pasjonatów piekarstwa. Do tego prawie 200 wystawców prezentujących swoje produkty, liczne spotkania i dyskusje. Na rozpoczynającej się w poniedziałek POLAGRZE wszystko kręci się wokół jedzenia. Galeria zdjęć znajduje się na końcu artykułu.

Targi POLAGRA od lat są miejscem prezentacji wysokiej jakości żywności, a także rozwiązań technologicznych dla sektora spożywczego. W części FOODTECH będzie można zobaczyć maszyny i urządzenia. Salon FOOD to z kolei propozycja dla kupców z sieci handlowych, przedstawicieli hurtowni spożywczych, a także sektora HoReCa.

Pandemiczna sytuacja nie zmniejsza apetytu na POLAGRĘ. Zainteresowanie targami w tym roku jest dużo większe niż w ubiegłym. W targach będzie można uczestniczyć stacjonarnie lub za pośrednictwem specjalnej platformy online.

Niewątpliwym sukcesem tegorocznej edycji targów jest duża liczba zgłoszeń do konkursu o Złoty Medal Grupy MTP. W efekcie Sąd Konkursowy wytypował aż 22 produkty, którym przyznano wyróżnienie i z którymi będzie można zapoznać się na ekspozycji. Pięć z nich wybrano w kategorii FOODTECH i aż 17 w kategorii FOOD.

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz