POLAGRA: Wszystko kręci się wokół jedzenia


Nad przebiegiem zawodów czuwać będą znakomici eksperci, m.in. Iwona Niemczewska – szefowa kuchni z Grand Diplome we francuskiej szkole kulinarnej Le Cordon Bleu w Londynie, Michał Doroszkiewicz – Mistrz Świata i Polski Młodych Cukierników, Grzegorz Górnik – Dyrektor Akademii Kelnerskiej oraz Grzegorz Gniech – Mistrz Polski w Carvingu, złoty medalista Międzynarodowej Olimpiady Kulinarnej IKA oraz Pucharu Świata w kategorii carving.

Stawka w konkursie jest wysoka – zwycięstwo daje możliwość zdobycia kwalifikacji do reprezentowania naszego kraju na międzynarodowym konkursie WorldSkills Szanghaj 2021.

Program eliminacji:

  • poniedziałek, 10:00-18:00 – konkurencje cukiernictwo i serwis restauracyjny (ogłoszenie wyników o 19:00);
  • wtorek, 10:00-18:00 – konkurencje gotowanie i serwis restauracyjny (ogłoszenie wyników o 19:00);
  • środa, 10:00-14:00 – konkurencja carving (ogłoszenie wyników o 15:00).
Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz