POLAGRA, TAROPAK i Kulinarny Puchar Polski (ZDJĘCIA)


Przez trzy dni zaproszeni eksperci i goście poruszą kluczowe tematy dla działalności sektora spożywczego i HoReCa. Zaproponują plany na kryzysowy czas, strategie zakupu energii elektrycznej, ale też rozwiązania z zakresu ochrony środowiska i gospodarki odpadami – elementów, które trzeba uwzględniać w planach rozwoju firm.

Na scenie spotkają się przedstawiciele branży mięsnej (konferencja „Fuel for Life”) oraz sektora odpowiedzialnego za eksport polskiej żywności (kongres Polagra Export Meeting). Do tego dojdą szkolenia związane m.in. oznakowaniem opakowań, systemem kaucyjnym i transformacją cyfrową.
Szlak kucharzy, piekarzy, restauratorów…

Po trzech latach przerwy spowodowanej pandemią na POLAGRĘ powraca finał Kulinarnego Pucharu Polski, konkursu kulinarnego, do którego nominację można zdobyć tylko dzięki zwycięstwu w jednym z kilku prestiżowych konkursów organizowanych w całym kraju. Finaliści Kulinarnego Pucharu Polski to – bez cienia przesady – najlepsi kucharze w naszym kraju. Ich rywalizacja potrwa od 26 i 27 września w pawilonie 5A.

Trzy dni potrwają z kolei warsztaty dla szefów kuchni (poprowadzą je Ernest Jagodziński, Rafał Koziorzemski i Tomasz Purol). Ostatni dzień zaplanowano na krótki pokaz kulinarny w wykonaniu Wojciecha Harapkiewicza i aktorki Joanny Brodzik – współprowadzącej finał Kulinarnego Pucharu Polski (godz. 12:00).

Właściciele restauracji, lokali gastronomicznych, lodziarni, cukierni i pracownicy HoReCa spotkają się na scenie także podczas wręczenia nagród w ogólnopolskim plebiscycie „Mistrzowie Smaku”.

Kolejny raz publiczność będzie kibicować najlepszym w Polsce piekarzom i piekarkom – zawodowcom i amatorom – uczestnikom konkursu Master Baker, a tajniki piekarskiego rzemiosła poznać podczas Forum Piekarskiego Zdrowe Pieczywo.

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz