Komu w tym roku, po trzech latach przerwy, przypadnie Kulinarny Puchar Polski? Odpowiedź poznamy we wtorek, 27 września. Konkurs o KPP towarzyszyć będzie targom POLAGRA, a te – podobnie jak TAROPAK – od poniedziałku do środy odbywać się będą na Międzynarodowych Targach Poznańskich.
To nie był łatwy rok dla branży spożywczej, gastronomii i ich klientów. Straty spowodowane pandemią, kryzys wywołany agresją na Ukrainę i rekordowo wysoka inflacja – skutki tych czynników odczuwają konsumenci, klienci gastronomi, a z nimi firmy branży spożywczej i sektora HoReCa. W trudnych i – jeszcze bardziej niż przed rokiem – niepewnych czasach szukają więc optymalnych rozwiązań i wiedzy ekspertów, które pomogą im wyjść kryzysu obronną ręką.
Eksperci na dwóch scenach
Merytoryczne debaty, szkolenia i prelekcje w tym roku będą odbywały się na dwóch pełnoprawnych scenach POLAGRY. „Branża spożywcza. Strategie na trudne i niepewne czasy” – tytuł jednej z debat mówi wiele o programie wydarzeń targów.