Pierwsi kursanci zaczęli szkolenie


W trakcie rozmowy mówili także o swoich doświadczeniach z gośćmi pizzerii, którym musieli poświęcić wiele czasu, by przekonać ich, że ta pizza musi być właśnie taka, że sos czosnkowy i keczup to nie w tej bajce, a to, że jest wilgotna w środku to nie błąd, tylko zaleta. Dzisiaj mają już stałych gości i to właśnie dla nich chcą podnosić swoje umiejętności, by cieszyć ich wyjątkowością smaku tej pizzy. Dość powiedzieć, że uczestnik szkolenia, który przyjechał ze Szczecina, będzie otwierał lada moment drugą neapolitańską pizzerię w swoim mieście.

Pierwszy egzamin w Akademii AVPN w Polsce, w sobotę 1 lutego, przeprowadzą m.in. Pan Antonio Pace prezydent AVPN, dyrektor generalny AVPN Pan StefanoAuricchio. Egzamin składa się z testu teoretycznego i praktycznego, polegającego na przygotowaniu dwóch klasycznych neapolitańskich pizz: margherita i marinara. Po zakończeniu kursu uczestnicy uzyskają certyfikat uczestnictwa w szkoleniu Veara Pizza Napoletana AVPN. Szkolenie obejmuje 50 godzin zajęć, podzielonych na: 35 godziny zajęć laboratoryjnych, 10 godzin teorii oraz 5 godzin praktyk w pizzerii AVPN. Kurs trwa 6 dni od poniedziałku do soboty i prowadzony jest maksymalnie dla 6 osób.

Lekcje i ćwiczenia praktyczne prowadzone są przez instruktorów i pizzaioloVerace AVPN w szkole AVPN w Poznaniu na ulicy Niedziałkowskiego. Szkoła wyposażona jest w piece do pizzy oraz nowoczesny sprzęt niezbędny do przygotowania pizzy neapolitańskiej.

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz