Kurs zakończyło wręczenie certyfikatów uczestnikom szkolenia, a jak mówili, było dla nich wyróżnieniem to, że otrzymywali je z rąk m.in. Antonio Pace. Podczas uroczystego zakończenia prezydent AVPN przyznał, że nie spodziewał się tak znakomitych ocen:
– Nie często zdarza się nawet w naszej głównej siedzibie szkoły w Neapolu, by kończący kurs otrzymywali tak wysokie oceny. Brawa dla nauczycieli, braw dla kursantów.
Prezydent i dyrektor AVPN przekazali na ręce dyrektor szkoły AVPN w Polsce Pani dr Ewelina Spochacz-Przygocka specjalne podziękowania i tablicę z nazwą szkoły, wyróżniony został także Marcin Garbowski zaszczytnym tytułem Ambasadora Pizzy Neapolitańskiej.
Pierwszy kurs już za nami, nabór na kolejne szkolenia trwa, jest wiele zapytań, są także kolejne zgłoszenia. Gości z Włoch cieszy fakt, że tradycyjna pizza neapolitańska tak bardzo przypadła do smaku Polakom.