Pięciu wspaniałych pizzaiolo


W czasie egzaminu było widać olbrzymie skupienie i zdenerwowanie uczestników kursu. Nie zawsze przychodzi zmierzyć się nie tylko z pizzą, ale z przygotowaniem jej perfekcyjnie, by uzyskać aprobatę najważniejszych ludzi związanych z AVPN (AssociazioneVerace Pizza Napoletana – www.pizzanapoletana.org). Wszyscy zdali egzamin wybornie.

– To było bardzo trudne wyzwanie. Zresztą cały kurs nie był prosty. Okazało się bowiem, że nie zawsze to, co nam się wydawało, że robimy poprawnie, jest zgodne z tradycją przygotowywania pizzy neapolitańskiej. Nauczyliśmy się wiele i wiemy, jak robić tę prawdziwą pizzę. Mamy nadzieję, że goście, w naszych pizzeriach jeszcze bardziej docenią naszą pasję w tworzeniu tego dania – powiedział jeden z kursantów.

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz