Naturalna żywność w cenie


Jeszcze kilka lat temu firma spożywcza z Międzychodu bliska była likwidacji. Wszystko się zmieniło po zmianie właściciela. Nowy, Tomasz Nowicki, postawił na produkcję żywności nie zawierającej substancji chemicznych. Starania te zostały docenione.

Międzychód 1 Międzychód 2

Aż cztery z dwunastu wyróżnień, przyznanych podczas ostatniej Polagry polskim producentom żywności, zostały w Wielkopolsce. Nagrody te wręczało Stowarzyszenie im. Eugeniusza Kwiatkowskiego. Potwierdziło się, jak dużym uznaniem cieszy się żywność naturalna, taka jest wyprodukowany w Międzychodzie kurczak w potrawce z ryżem

Tomasz Nowicki zamierza zdyskontować odniesiony sukces. Trzeba wykorzystać fakt, że założenie, by słoiki z wyrobami nie zawierały żadnych sztucznych substancji, takich jak polepszacze smaków, czy konserwanty, zostało zauważone i docenione. Mają trafić do jak największej liczby sklepów. Problem teraz w tym, by dostrzegli to także nabywcy, a przecież to, co spożywają, ma dla nich duże znaczenie.

Firma Międzychód, przygotowując swoje produkty, współpracuje z poznańskim Uniwersytetem Przyrodniczym, a także z wykwalifikowanymi technologami i kucharzami. Priorytetem jest produkcja żywności o najwyższych walorach zdrowotnych i smakowych. Międzychód wykorzystuje warzywa i owoce pozyskiwane od miejscowych producentów. Wpływa w ten sposób na rozwój lokalnego rynku.

Dodaj komentarz