„Najlepszy Smak Powiatu Poznańskiego 2022 – Smak Kiełbasy” (ZDJĘCIA)


W kategorii B – Wędliny świeże (surowe i parzone):

WYRÓŻNIENIA

Bartecki z Dębowej Wędzarni z Mosiny za Kiełbasę wiejską parzoną
Wiesław Sałkiewicz Gospodarstwo Rolne Hodowla Owiec Zakwalifikowanych do Programu Ochrony Zasobów Genetycznych – Rasa Wrzosówka z Poznania za Kiełbaskę jagnięcą wrzosówka (kiełbaska wędzona surowa) oraz Kiełbaskę z dzika wędzoną parzoną
Wiejski Stół dr Maryniak Józef Maryniak ze Skórzewa za Parówki firmowe

III miejsce – Nasze Mięso Jarosław Drożdżyński z Poznania za Kiełbasę ze świniobicia

II miejsce – Wiesław Sałkiewicz Gospodarstwo Rolne Hodowla Owiec Zakwalifikowanych do Programu Ochrony Zasobów Genetycznych – Rasa Wrzosówka z Poznania za Kiełbaskę jagnięcą wrzosówka (kiełbaska wędzona parzona)

I miejsce – Rolnicza Spółdzielnia Produkcyjna im. Jarosława Dąbrowskiego w Kruszewni za Kiełbasę polską surową

Grand Prix – CZEK W WYSOKOŚCI 500 ZŁ OD INSTYTUTU SKRZYNKI OTRZYMUJE:

Bistro – Grill DOROTA W. Lisowski, B. Lisowski z Poznania za Kiełbasę białą parzoną

W kategorii C – Inne przetwory wędliniarskie:

III miejsce – Gospodarstwo Rolne Szejner z Prosny za Szynkę domową wędzoną

II miejsce – Wiejski Stół dr Maryniak Józef Maryniak ze Skórzewa za Kiełbasę słoikową

I miejsce – Bartecki z Dębowej Wędzarni z Mosiny za Słoninę wędzoną w przyprawach oraz Polędwicą wędzoną

Grand Prix – CZEK W WYSOKOŚCI 500 ZŁ OD INSTYTUTU SKRZYNKI OTRZYMUJE: Rolnicza Spółdzielnia Produkcyjna im. Jarosława Dąbrowskiego w Kruszewni za Salceson wiejski biały.

Fot. Hieronim Dymalski

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz