W kategorii B – Wędliny świeże (surowe i parzone):
WYRÓŻNIENIA
Bartecki z Dębowej Wędzarni z Mosiny za Kiełbasę wiejską parzoną
Wiesław Sałkiewicz Gospodarstwo Rolne Hodowla Owiec Zakwalifikowanych do Programu Ochrony Zasobów Genetycznych – Rasa Wrzosówka z Poznania za Kiełbaskę jagnięcą wrzosówka (kiełbaska wędzona surowa) oraz Kiełbaskę z dzika wędzoną parzoną
Wiejski Stół dr Maryniak Józef Maryniak ze Skórzewa za Parówki firmowe
III miejsce – Nasze Mięso Jarosław Drożdżyński z Poznania za Kiełbasę ze świniobicia
II miejsce – Wiesław Sałkiewicz Gospodarstwo Rolne Hodowla Owiec Zakwalifikowanych do Programu Ochrony Zasobów Genetycznych – Rasa Wrzosówka z Poznania za Kiełbaskę jagnięcą wrzosówka (kiełbaska wędzona parzona)
I miejsce – Rolnicza Spółdzielnia Produkcyjna im. Jarosława Dąbrowskiego w Kruszewni za Kiełbasę polską surową
Grand Prix – CZEK W WYSOKOŚCI 500 ZŁ OD INSTYTUTU SKRZYNKI OTRZYMUJE:
Bistro – Grill DOROTA W. Lisowski, B. Lisowski z Poznania za Kiełbasę białą parzoną
W kategorii C – Inne przetwory wędliniarskie:
III miejsce – Gospodarstwo Rolne Szejner z Prosny za Szynkę domową wędzoną
II miejsce – Wiejski Stół dr Maryniak Józef Maryniak ze Skórzewa za Kiełbasę słoikową
I miejsce – Bartecki z Dębowej Wędzarni z Mosiny za Słoninę wędzoną w przyprawach oraz Polędwicą wędzoną
Grand Prix – CZEK W WYSOKOŚCI 500 ZŁ OD INSTYTUTU SKRZYNKI OTRZYMUJE: Rolnicza Spółdzielnia Produkcyjna im. Jarosława Dąbrowskiego w Kruszewni za Salceson wiejski biały.
Fot. Hieronim Dymalski