W konkursie głównym przyznano następujące wyróżnienia i miejsca:
W kategorii A – Wędliny suche i półsuche:
WYRÓŻNIENIA
Wiejski Stół dr Maryniak Józef Maryniak ze Skórzewa za Kiełbasę wiejską pieczoną oraz Kiełbasę szreniawską
Karczma Szreniawa ze Szreniawy za Kiełbasę majerankową
Gospodarstwo Rolne Szejner z Prosny za Kiełbasę suchą swojską
III miejsce – Rolnicza Spółdzielnia Produkcyjna im. Jarosława Dąbrowskiego w Kruszewni za Kiełbasę kruszewską pieczoną
II miejsce – Wiesław Sałkiewicz Gospodarstwo Rolne Hodowla Owiec Zakwalifikowanych do Programu Ochrony Zasobów Genetycznych – Rasa Wrzosówka z Poznania za Kiełbasę z dzika półsuchą
I miejsce – Waldi Zakłady Mięsne Sp. z o.o. Sp. k. z Grodziska Wielkopolskiego za Kabanosy grodziskie
Grand Prix – CZEK W WYSOKOŚCI 500 ZŁ OD INSTYTUTU SKRZYNKI OTRZYMUJE:
Nasze Mięso Jarosław Drożdżyński z Poznania za Kabanosy z wędzarni