Medale Targów Smaki Regionów rozdane (ZDJĘCIA)


Kurt Scheller na scenie

W niedzielę Scena Kulinarna Smaków Regionów należała do szefa kuchni – Kurta Schellera. Szwajcar na oczach setek zwiedzających zdradził kilka swoich kulinarnych sekretów i gotował na żywo, częstując targowych gości. Można go będzie jeszcze zobaczyć w poniedziałek, ostatniego dnia targów, między 10:00 a 17:00.

Degustacje, pokazy, animacje

Ogromnym zainteresowaniem cieszy się stoisko nieopodal sceny głównej prowadzone przez Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy. Przedstawiają ciekawe przepisy i potrawy z wieprzowiny. Zwiedzający chętnie degustują dania przygotowywane na ich oczach. Tłumy rodzin odwiedzały też stoisko stowarzyszenia Polska Ekologia, gdzie dzieci mają okazję stworzyć zwierzątka z owoców oraz przygotować soki i przetwory. Drugim stoiskiem, do którego ustawiają się kolejki, jest mini-piekarenka. Maluchy poznają cały proces wypiekania chleba, po czym samodzielnie pieką swoje bułeczki.

Wielkie święto pysznego jedzenia

Przez cały weekend przez teren Międzynarodowych Targów Poznańskich przewinęły się tysiące zwiedzających. Zróżnicowana oferta 180 wystawców Smaków Regionów sprawiła, że to był najpyszniejszy weekend tej jesieni. W poniedziałek ostatnia okazja, by tam zajrzeć. Targi czynne będą od 10:00 do 17:00. Pawilon 3A, wstęp wolny.

Fot. Hieronim Dymalski

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz