Oceny smakowej polskich wódek i okowit ziemniaczanych dokonali: Łukasz Klesyk (przewodniczący kapituły), Łukasz Gołębiewski, Hieronim Błażejak, Andrzej Fiedoruk, Witold Wróbel i Łukasz Czajka.
W kategorii Opakowania & Design zgłoszone do konkursu produkty oceniali Adam Łukawski (przewodniczący jury), Anna Grześkowiak-Przywecka oraz Jan Babczyszyn.
Konkurs został zorganizowany przy współpracy: Polskiej Federacji Ziemniaka, Potato Poland, Związku Pracodawców „Polski Przemysł Spirytusowy” i Targów „Smaki Regionów”. Partnerami wydarzenia byli: Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie, Culinary Heritage Europe, Stowarzyszenie Polska Akademia Smaku, Stowarzyszenie Polskie Destylaty, Spirits.com.pl, Aqua Vitae oraz Trybuszon.
Przygotował: Instytut Skrzynki