Kolejna edycja Restaurant Week!


Zjawiskowa dynia w korzennej paście curry w Mai Pen Raj by Gotuyam

Komu tęskno do Azji, niech koniecznie odwiedzi Mai Pen Raj by Gotuyam. W mieszczącej się w centrum Poznania, urokliwej Restauracji serwowane są dania bazujące na autentycznych, tajskich recepturach, przygotowane wyłącznie z oryginalnych produktów. Chef Kuchni specjalnie na Festiwal przygotował dwie propozycje menu. Wersja mięsna to pieróg z ciasta kolendrowego nadziany Pad Thai’em z wołowiną i jajkiem (przystawka), dynia i kurczak w korzennej paście curry z południa Tajlandii, gotowana w mleku kokosowym z pomidorkami koktajlowymi i orzechami nerkowca (danie główne) i maślane ciasto imbirowe z całymi gruszkami (deser). Więcej nie zdradzamy – rezerwujcie!
Kaczka z azjatyckim twistem w Do Środka

Zostając w klimacie Azji, polecamy kolejną tajską Restaurację – Do Środka. Znajduje się w samym centrum malowniczej Śródki z widokiem na słynny mural ,,którym zachwycił się cały świat” (National Geographic Polska, 07.03.2017 r.)! Podczas Festiwalu jako danie główne w wersji mięsnej zjemy tu kaczkę z kleikiem ryżowym, teryiaki, pak choi i kalarepą. Opcja wege to kalafior z pietruszką, wegańskim demi glace, grapefruitem, szalotką i shitake! Słodkim zwieńczeniem uczty w obu wersjach będzie tahini z morelą, karmelem i cytrusami. Nie czekaj, zarezerwuj stolik i wejdź do środka!

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz