„Kolacja z szefem kuchni” to nowy cykl kulinarny, będący inicjatywą Culinary Fest. W ramach zamkniętych kolacji, skierowanych do niewielkiej liczby gości, szefowie kuchni poznańskich restauracji opowiedzą o swojej zawodowej pasji i inspiracjach. Jako pierwszy zacznie Aleksander Brych, szef kuchni restauracji Papierówka, która właśnie obchodzi swoje pierwsze urodziny.
Nowy cykl spotkań w restauracji przyjmuje bardzo atrakcyjną formę polegającą na live-cookingu. Pozwoli to na bezpośredni kontakt z szefem kuchni , który kreuje obraz i smak restauracji. Na oczach gości zostanie przygotowane specjalnie skomponowane menu, które stanowi opowieść o idei danego miejsca. Uczestnicy tych spotkań będą mieli okazję poznać restaurację od kuchni!
Inauguracja cyklu nastąpi 10 lipca o godzinie 18.00. Aleksander Brych przygotował na to spotkanie ciekawe menu:
Przystawka:
Przegrzebki na salsie z pomidorów i kolendry z emulsją z melisy i pomarańczowym trio
Danie 1:
Polędwiczki wieprzowe w porto na waniliowym puree z kalafiora z cukinią, młodą marchewką i nasturcją
Danie 2:
Kurczak kukurydziany na musie z buraczków i porzeczek z płatkami sera rubin z sałatką z micro-ziół i rukoli i emulsją na oleju lnianym
Do każdej pozycji kieliszek wina
Kolacja została wyceniona na 100 zł. Sprzedaż zaproszeń prowadzi Restauracja Papierówka w Poznaniu.
W ramach cyklu zaprezentują się także szefowie kuchni restauracji: 3kolory, Avocado Restaurant & Wine, Bistro La Cocotte Poznań, Restauracja Cucina, Fiesta Del Vino, Flavoria (Andersia Hotel), Mercure Poznan Centrum, NIFTY No. 20, Racja Mięsa, Sauté, Restauracja TOGA, Warto nad Wartą, Wieniawskiego5 Restauracja.
O restauracji Papierówka można przeczytać na blogu SMACZNY TURYSTA: