Jedzielnia, czyli poznańskie lokale na poznańskich rynkach


Oprócz oferty restauratorów podczas spotkań z szefami kuchni będzie można spróbować również dań przygotowywanych z regionalnych produktów: certyfikowanej białej parzonej wielkopolskiej, a w drugiej połowie roku – z gęsiny.

Pierwszym rynkiem, na którym zaprezentują się lokalne restauracje, będzie Plac Wielkopolski. Tu Jedzielnia ruszy 26 maja o godz. 09:00. W kolejnych miesiącach stoisko z pięcioma stanowiskami stanie na rynkach: Łazarskim, Jeżyckim, Wildeckim, na placu Bernardyńskim i powtórnie na pl. Wielkopolskim.

– Poznańskie targowiska w najbliższych latach bardzo się zmienią – tłumaczy Iwona Rafińska, prezes spółki Targowiska. – Przebudowę przechodzi rynek na Świcie, jeszcze w tym roku ruszy przebudowa Rynku Łazarskiego. Na swoją kolej czeka Rynek Jeżycki. Chcemy, by targowiska stały się miejscami, wokół których toczy się życie całych dzielnic. Poprzez kampanię Jedzielnia chcemy pokazać, że jest to możliwe.

Partnerem Jedzielni jest jedzeniowy duet MYTUJEMY. Magda i Mateusz będą starali się przenosić do internetu obrazy, smaki i zapachy towarzyszące kampanii.

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz