Dzień Babci zaczął się w Poznaniu od wyjątkowych torcików (ZDJĘCIA)


– Sześćdziesięciolecie istnienia to dla nas powód do dumy. Bardzo się cieszymy, że staliśmy się częścią poznańskich tradycji, a Hotel Mercure Poznań Centrum nie tylko chętnie wybierają turyści z całego świata, ale także poznanianki i poznaniacy, doceniając kunszt naszych szefów kuchni i cukierników od wielu dekad – mówi Marcin Procajło, dyrektor Hotelu Mercure Poznań Centrum.

Grzegorz Dziamski, utalentowany i nagradzany szef cukierni z pomocą swego zasłużonego poprzednika Witolda Stebnera odtworzyli z okazji sześdziesięciolecia hotelu klasyczny przepis. Torcikami znów będzie będzie można obdarować babcie z okazji ich święta.

– Z oryginalnych receptur z 1965 roku korzystamy do dziś. Te torciki “dla babć” powstają na prawdziwym kremie maślanym. Przez te kilka dekad cukiernictwo się zmieniło i obecnie przygotowujemy raczej lżejsze wypieki. Tym bardziej od czasu do czasu warto wrócić do historycznych smaków, które dawały radość poznaniankom i poznaniakom przez wiele lat – tłumaczy Grzegorz Dziamski, szef cukierni Hotelu Mercure Poznań Centrum.

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz