Dla ogrodników, dla łasuchów na MTP


Sery, miody i nalewki

Miody wytwarzane w starym młynie, konfitury, wędliny bez polepszaczy i soi czy nalewki robione według tradycyjnych receptur nabyć będzie można na Targu Żywności Regionalnej i Ekologicznej. To wydarzenie dla tych, którzy cenią sobie smaczną, dobrej jakości żywność, wytwarzaną w zgodzie z naturą, często tradycyjnymi metodami. Na smakoszy czekają między innymi warzywa i owoce, ryby, wędliny, sery, słodycze, przetwory, a także piwa i nalewki z różnych, nawet najdalszych zakątków świata. W wydarzeniu udział weźmie także Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Resort na swoim stoisku promować będzie żywność, której nazwy zostały zarejestrowane w unijnym systemie jako Chronione Nazwy Pochodzenia (ChNP), Chronione Oznaczenia Geograficzne (ChOG) lub Gwarantowane Tradycyjne Specjalności (GTS).

Targ Żywności Regionalnej i Ekologicznej to również warsztaty i animacje dla dzieci. Wszystko po to, by poprzez zabawę nauczyć najmłodszych zdrowych nawyków żywieniowych oraz pokazać, jak różnorodna jest kuchnia polska.

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz