Blogerzy piekli rogale


W gotowanie wkładają mnóstwo energii i pasji, a na co dzień swoimi pomysłami kulinarnymi dzielą się z innymi. Osiem popularnych w Polsce blogerek i jeden „rodzynek” pod okiem mistrza cukiernictwa upiekli tradycyjnego rogala świętomarcińskiego. Czy nasz lokalny przysmak im smakował?

Miasto Poznań już po raz drugi zaprosiło popularnych blogerów kulinarnych na warsztaty pieczenia rogali świętomarcinskich. Tym razem do stolicy Wielkopolski przyjechali m.in. autorzy blogów: Ziołowy Zakątek, Artkulinaria czy ChilliBite.Tajniki wypiekania półfrancuskiego ciasta z białym makiem i bakaliami odkrywali w Cukierni „Koperscy”.

– Na co dzień mieszkamy w Warszawie i zawsze zazdrościliśmy mieszkańcom Poznania smaku rogali świętomarcińskich. Teraz znamy proporcje, wiemy w jaki sposób mieszać i dodawać poszczególne składniki i na pewno sprawdzimy ten przepis, jak wrócimy do domu – mówią Magda i Adam, autorzy bloga Crust&Dust.

Warsztaty z blogerami kulinarnymi to jeden z elementów kampanii promocyjnej alleRogal. Od 16 października rogale świętomarcińskie można zamówić za pośrednictwem strony www.rogale.allegro.pl. Do tej pory użytkownicy zamówili przez Internet blisko tysiąc rogali. Akcja potrwa do 29 listopada.

Dodaj komentarz