Poznań w dobrym smaku


No i doczekaliśmy się. W czwartek rusza VI Ogólnopolski Festiwal Dobrego Samku, święto wszystkich smakoszy i łasuchów, ale także miłośników dobrej muzyki, a także oryginalnego spędzenia czasu. Każdy znajdzie coś dal siebie. Kto nie wierzy nich sprawdzi i się przekona, że na Starym Rynku jeśli tylko zgłodnieje, a nabierze ochoty na ostrygi zje je prosto ze straganu. Jak widać nie można przepuścić takiej okazji. Łasuchy z wszystkich krajów łączcie się!

 

Program na czwartek:

Jarmark Dobrego Smaku, Stary Rynek,  godz. 12.00 – 22.00

Laboratoria Smaku,  godz. 17.00 – hiszpańskie wina i oliwy – Trattoria Castellana, Bilety  w cenie 35zł do nabycia w Trattorii Castellana, ul Fredry 7.

Spotkania „Jak nawiązać i skutecznie prowadzić lokalną współpracę restaurator – producent” – spotkania producentów z restauratorami, Museum Cafe (dziedziniec Muzeum Archeologicznego)

Warsztaty kulinarne, 18.00 – 20.00 – Letnie warsztaty kulinarne w SPOT.: „Dary lasu” Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty, podczas których będą wykorzystywane regionalne produkty z Wielkopolski. Wraz z Dominikiem Stachowiakiem przygotować będzie można własnoręcznie m.in. pieczoną sarninę z opiekanymi jabłkami, bażanta z confit z modrej kapusty, sałatkę z grillowanym królikiem, puree orzechowe z maślaną pastą grzybową, a na deser owoce leśne z posypką migdałową. Cena: 120zł/os.  Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl. Liczba miejsc ograniczona.

Juliusz Podolski

 

Czytaj też:

Smak pod lupą jurorów

Dobry Smak w Poznaniu (Galeria)

Dodaj komentarz