Trwa najbardziej aromatyczny Restaurant Week w historii #FoodSmellsGood


Festiwal popisowych menu w najlepszych restauracjach właśnie wystartował pod hasłem #FoodSmellsGood! Rozbudzające zmysły, pachnące kompozycje trzydaniowego menu i cocktail dostępne są w festiwalowej cenie od 69 zł (dodatkowy rabat 15 zł od Partnera czeka na końcu rezerwacji) w niemal 400 najlepszych restauracjach w Polsce. Rezerwacje trwają na https://RestaurantWeek.pl/. Które restauracje warto odwiedzić w Poznaniu w tej edycji? Sprawdźcie!

Najlepsze sezonowe zapachy prosto z BulwaRu

Nowatorskie spojrzenie na pachnącą kuchnię polską z elementami kuchni regionalnej. To właśnie czeka na Gości w poznańskiej restauracji BulwaR! Pappardelle ze świeżymi kurkami, perfumowane serem pleśniowym w kremowym sosie z Chardonnay i szalotką bananową, podane ze ścinanym, długo dojrzewającym serem regionalnym to tylko niektóre z aromatycznych atrakcji, które znalazły się w tegorocznym menu Festiwalu. Szef Kuchni zebrał bukiet najpiękniejszych zapachów jesieni, które skrywają się w najciekawszych treściach i teksturach polskiej natury i tradycji. Takie zaproszenie, to idealne powitanie sezonu, dlatego warto zarezerwować stolik już dziś!

Z Polski do Indii, a dokładniej do restauracji Hatti, gdzie jedzenie pachnie orientem

Indyjskiej kuchni nie trzeba nikomu przedstawiać. To ten rodzaj potraw, które najpierw poznajemy nosem. Przepiękne zapachy z najdalszych krańców świata odnajdziemy w Hatti, która powstała z miłości do jedzenia. Lamb Hatti Wrap, czyli aromatyczny wrap z jagnięciną, kuminem, warzywami i słynnym zapachem kolendry, Wild Mushroom Pulao – warzywne risotto z grzybami, czy Baingan Pakora, pod nazwą którego kryje bakłażan w panierce z mąki grochowej sprawią, że zapach orientalnych potraw zapamiętamy na długo. To idealny pomysł na spędzenie jesiennego wieczoru, więc warto zarezerwować swój stolik już teraz i wybrać się w niezwykłą podróż do Indii!

Hubo | Kuchnia i Bar, gdzie doznania stają się niezapomnianymi chwilami

 Krem z pachnącą wanilią, białą czekoladą i fasolą Tonka? Takie połączenia tylko w swarzędzkiej restauracji Hubo! Do tego ravioli z confitowanym farszem grzybowym, mascarpone, ketchupem grzybowym oraz żółtkiem truflowym lub wędzona pierś z kaczki z kurkami, jadalnym mchem. Zapachniało lasem? Tak, bo w restauracji sezonowe menu z najwyższej jakości lokalnych produktów to absolutny must. Już teraz warto przekonać się, jak pachnie najpiękniejsza polska jesień, która rozpieści niejedno podniebienie. To wszystko czeka na Gości Festiwalu w zasięgu zaledwie kilku kliknięć.

Słodkie zapachy w Nifty No.20

 NIFTY No. 20 to restauracja międzynarodową kuchnią we współczesnym wydaniu, urozmaiconą lokalnymi akcentami i zapachami. W tym roku na Gości festiwalu czekają tu m.in. dyniowe gnocchi z gorgonzolą, karmelizowanymi orzechami włoskimi i szpinakiem czy aromatyczny polik wołowy z chrzanowymi arancini, marchwią pieczoną w syropie klonowym i purée cebulowe. Bukiet słodkich i korzennych zapachów, sprawi, że długie wieczory staną się niekończącą przyjemnością. Warto pospieszyć się z rezerwacją i dać się porwać aromatycznej kuchni Nifty, zanim zrobią to inni!

Dajcie się ponieść zapachom i smakom festiwalowego menu w okazyjnej cenie!

Restaurant Week jest rewelacyjną propozycją dla wszystkich, którzy chcą się cieszyć wyjściem do topowych restauracji nie martwiąc się o koszta. Festiwal pozwala odkryć autorskie menu od najlepszych Chefów w okazyjnej cenie od 69 zł (dodatkowy rabat 15 zł od partnera czeka na końcu rezerwacji). W ramach rezerwacji każdy Gość otrzyma w prezencie do wyboru: festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water (dla pełnoletnich), Martini Vibrante & Kinley Tonic Water (wersja ~0%) lub Kinley Elderflower Zero Cukru. Dokonując rezerwacji, do zamówienia można dodać m.in. Coca-Cola Zero Cukru czy Herbatę Festiwalu – Lipton, w wersji regularnej lub sezonowej. Dzięki Lurpak w wybranych restauracjach festiwalowe menu przygotowane jest na maśle Lurpak, a goście otrzymają w ramach poczęstunku w prezencie starter z masłem.

Menu jesiennej edycji zapiera dech w piersiach! Jest sezonowo i aromatycznie zgodnie z ideą #FoodSmelllsGood. W festiwalowych daniach można znaleźć zarówno sporo grzybów, jesiennych warzyw jak i szeroki wybór owoców morza, ryb, a także najlepszej jakości mięs.

Festiwal odbywa się w największych regionach w Polsce: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, we Wrocławiu, w Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku i na Warmii i Mazurach. Rezerwacje trwają na https://restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.

Rozpocznijcie dzień dobrym śniadaniem! Idźcie na Breakfast Week!

Po wielkim sukcesie premierowej edycji powraca największe wydarzenie w Polsce promujące jedzenie śniadań na mieście – Breakfast Week! Festiwal śniadań towarzyszy Restaurant Weekowi, Goście będą mieli możliwość odkrywania śniadaniowych menu i kaw na napoju roślinnym Alpro w wyjątkowej festiwalowej cenie 33 zł!

Proces rezerwacji podobny jest do tego znanego z Restaurant Week: należy wybrać jedno z dwóch popisowych menu śniadaniowych stworzonych specjalnie na potrzeby Festiwalu przez każde z topowych restauracji i śniadaniowni. W ramach prezentu do każdej rezerwacji Goście otrzymają kawę z napojem roślinnym Alpro. Do wyboru są kawy: Alproccino (cappuccino z kremowym owsianym Alpro Barista) i Alprolatte (latte z pysznym migdałowym Alpro Barista). Na Breakfast Week zaprasza partner Festiwalu – właściciel marki Alpro, która zachęca do urozmaicania swojej codziennej diety przez wprowadzanie do niej produktów roślinnych.

Festiwalowe śniadania można rezerwować na stronie https://BreakfastWeek.pl w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście i we Wrocławiu. Breakfast Week, tak jak Restaurant Week, potrwa od 4 października do 12 listopada.

Najlepsze stoliki szybko znikają – do zobaczenia przy stole!

Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ i https://BreakfastWeek.pl/   oraz https://app.rclb.pl

Termin Festiwalu: 04 października – 12 listopada 2023

Kontakt: poznan@restaurantclub.pl

Dodaj komentarz