Medale Targów Smaki Regionów rozdane (ZDJĘCIA)


Znamy tegorocznych zwycięzców konkursu o medal Targów Smaki Regionów. Tym razem spłynęła do niego rekordowa liczba zgłoszeń. Spośród niemal 100 firm jurorzy wybrali 20 medalistów oraz 13 wyróżnień.

Lista medalistów targów Smaki Regionów 2022:

Bacówka u Krzyśka, Krzysztof Łaś – MŁOPOLSKA – bryndza podhalańska
BM Ogrody Bożena Pochodyła – DOLNOŚLĄSKIE – BioJabłkoAgro
Capuccino Cafe – POMORSKIE – Praliny
Decowa Manufaktura – LUBUSKIE – dojrzewająca karkówka z Mangalicy w marynacie z wody z kiszonych ogórków i miodu
FLIS-POL Zakład Wędliniarski – WARMIŃSKO-MAZURSKIE – Wędzonka Miłomłyńska
Gospodarstwo Pasieczne Miody Beskidzkie Jerzy Żwirski – MAŁOPOLSKIE – Miód spadziowy z Beskidu wyspowego
Gospodarstwo Rybackie „Markowe” – OPOLSKIE – PAPRYKARZ
Gospodarstwo Sadownicze E.M. Chabowscy – KUJAWSKO-POMORSKIE – Powidła agrestowe
Masarnia Władysławowo Sp. j. Roman Zawistowski, Andrzej Zawistowski, Barbara Zawistowska – KUJAWSKO-POMORSKIE – Salceson z wiejskiej wędzarni
Mrozikowe przysmaki – DOLNOŚLĄSKIE – Oksymel
Nalewki Staropolskie Karol Majewski i Wspólnicy Sp. z o.o. – MAZOWIECKIE – Nalewka wiśniowa porzeczkowa
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Jarocinie – WIELKOPOLSKIE – Masło ekstra
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Olecku – WARMIŃSKO-MAZURSKIE – Masło ekstra Mazury Smak Natury
PPUH Tłocznia Maurer Krzysztof Maurer – MAŁOPOLSKA – Jabłkowica Dębowa
Pracownia Qulinarna Olaf Ratz – ŁÓDZKIE – Czarny czosnek w wersji Garlek na bazie czosnku pospolitego ozimego Allium Sativum L
Restauracja Lizawka – WIELKOPOLSKIE – Kiełbasa z Dzika z suszoną czerwoną porzeczką
Smak Tradycji Irena Olejniczak – WIELKOPOLSKIE – Gęsina pieczona
Spółdzielnia Mleczarska we Wrześni – WIELKOPOLSKIE – Maślanka Wrzesińska
The Big Fellow Bartek Zięciowski – MAZOWIECKIE – Miód pitny trójniak Sambucus Nigra
Wyrób Wędlin Tradycyjnych Adam Węglowski – MAZOWIECKIE – Kiełbasa Swojska z Karniewa

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz