W 3 Kolorach nauczysz się gotować


Trwa wielkie odliczanie do jednego z najbardziej smakowitych wydarzeń największego w kraju i Europie święta restauracji. Już 24 maja odbędzie się w trzech miastach w Polsce w Poznaniu, Białymstoku i Gdańsku – Noc Restauracji.

Sakiewka z polędwicy wołowej faszerowana prawdziwymi grzybami leśnymi, w towarzystwie Mini Rarytasa 3 Kolory, podane  odrobiną sosu majerankowego1

W poznańskiej edycji bierze udział Restauracja 3 Kolory Cafe Grill and Restaurant. Położona nad jeziorem Maltańskim, oferuje nie tylko ciekawe menu, ale też jeden z najpiękniejszych widoków w mieście. Tylko tutaj można zjeść potrawy pieczone na cedrowej desce i kamiennym grillu.

Zanim jednak smakosze spróbują specjalnego nocnego menu będą mogli przejść kulinarne przeszkolenie. W czwartek, 16 maja o godz. 18.00 Restauracja 3 Kolory Cafe Grill and Restaurant zaprasza na warsztaty kulinarne. Każdy może obserwować szefa kuchni i jego uczniów przy pracy. Dzięki nim dowiemy się, jak odczarować wielkopolskie produkty regionalne i nauczyć się ich używać w kuchni.

Tematem zajęć będzie w restauracji 3 Kolory możliwości wykorzystania wieprzowiny złotnickiej do kulinarnych kreacji według przepisów Adama Zastrożnego. Do stworzenia wybornej uczty zostaną wykorzystane m.in.: schab z wieprzowiny złotnickiej, wielkopolskie młode ziemianki i szparagi.

W restauracji mogą pojawić się też osoby, które nie są uczestnikami warsztatów. Można bowiem będzie je obserwować na żywo.

Adres restauracji: 3kolory – cafe grill & restaurant, Wiankowa 3, Poznań, www.3-kolory.pl

Juliusz Podolski

Czytaj też mój BLOG

Dodaj komentarz