Białe szaleństwo w kuchni


Szef kuchni restauracji Concordia Taste przeniesie uczestników warsztatów kulinarnych pt. ‚Białe szaleństwo w kuchni” w krainę białego szaleństwa, gdzie królują rozgrzewające dania idealne na mroźny, zimowy wieczór. W białym menu znajdzie się między innymi zupa krem z pasternaka oraz mięso w delikatnym białym sosie.

Warsztaty kulinarne

Podczas 4 godzin warsztatów, uczestnicy pod czujnym okiem Tomasza Purola, nauczą się przyrządzać 3-4 wybrane potrawy ze składników dostarczonych przez restaurację.

Tomasz Purol – zdobywca m.in. Kulinarnego Pucharu Polski, złotego medalu na Drużynowych Mistrzostwach Europy we Włoszech, pierwszego miejsca na Olimpiadzie Smaku oraz brązowy medalista na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie, szef kuchni najlepszych hoteli w Polsce, a obecnie w restauracji Concordia Taste, znajdującej się w Concordii Design. W jego autorskim menu królują dania nowoczesnej kuchni polskiej oparte na sezonowości i świeżości produktów zamawianych od producentów z regionu Wielkopolski. Z uporem promuje produkty regionalne, na nowo odkrywa nieco zapomniane, a posiadające mnóstwo wartości odżywczych warzywa, jak pasternak, jarmuż, brukiew, podając je w nowych połączeniach smakowych.

Termin: 26.01, godz. 12.00 – 16.00
Prowadzący: Tomasz Purol, szef kuchni Concordia Taste
Miejsce: Concordia Design
Cena warsztatów: 150 zł
Wymagana są wcześniejsze zapisy.

Dodaj komentarz