Seminarium żywieniowe – chemia w żywności


Konserwanty, barwniki, emulgatory, stabilizatory – w ciągu roku przeciętny człowiek spożywa wraz z żywnością prawie 2 kg chemicznych dodatków do żywności, a przez ostatnie 20 lat ilość chemii uszlachetniającej nasze jedzenie wzrosła około trzykrotnie. Które z tych dodatków są najbardziej szkodliwe? Czy długotrwałe spożywanie może wpłynąć na nasze zdrowie? Jaki wpływ dodatki chemiczne będą miały na kondycję przyszłych pokoleń? Na te i wiele innych pytań odpowiedź uzyskać będzie można na Seminarium żywieniowe – chemia w żywności (część 1), które odbędzie się 1 marca.


Organizatorzy zapraszają wszystkich entuzjastów zdrowego odżywiania i zdrowego stylu życia. Na seminariach wytłumaczą wszystko od podstaw, pokażą na co zwrócić uwagę i zaszczepią zdrowe nawyki żywieniowe.

Seminarium odbędzie się 1 marzec w godzinach 17:30 – 20:30, w hotelu IOR Centrum Kongresowe przy ul. Władysława Węgorka 20 w Poznaniu.

PROGRAM
:: Etykiety produktów – gdzie kryją się pułapki?
:: Słowa klucze – na co się nabieramy?
:: Co oznacza data ważności na opakowaniu?
:: Słodziki i produkty light.
:: Co kryje się w odchudzającej szynce i czy ryby są zdrowe?
:: Wpływ substancji chemicznych na ludzki organizm.
:: Sposób na chemię.
:: Opakowania – co zawierają i czy są szkodliwe?
:: Butelki plastikowe kontra szklane.

Seminarium poprowadzi: mgr Joanna Tomala
.:::::::::::::::::::::::::: CENY:::::::::::::::::::::::::::::::::::::..
-> 45 zł
W ramach opłaty za seminarium otrzymasz:
• skrypt
..::::::::::::::::::::::::::ZAPISY:::::::::::::::::::::::::::::::::::..


Zgłoszenia  wyłącznie drogą mailową na adres: malpydwie@yahoo.pl .

Mieliśmy dla Was cztery bilety na to seminarium. Konkurs został zakończony.

Mile widziane polubienie Naszego Głosu Poznańskiego na facebooku i zaproszenie znajomych do lajkowania – kliknij tutaj. 

Zobacz inne nasze konkursy, które aktualnie trwają – kliknij tutaj.

Dodaj komentarz