Top Chef przygotował sobotni obiad dla piłkarzy Lecha, by ich naładować na Legię!


Top Chef Tomasz Purol i Master Lech Poznań Artur Dzierzbicki, na co dzień dyrektor cateringu w hotelu Rodan, przygotowali sobotni obiad i podwieczorek dla piłkarzy Kolejorza. Menu specjalnie tak skonstruowano, by zawodnicy otrzymali mnóstwo dodatkowej energii na mecz z Legią Warszawa.

Purol Lech obiad 3

– Wszystko zostało uzgodnione z panią dietetyk lechitów, a przez nas nieco urozmaicone i podrasowane – mówi nadworny kucharz Kolejorza Artur Dzierzbicki. – Naturalnie piłkarze zjedzą słynne desery zawierające testosteron, a na Legię dodatkowo specjalnie tuningowane ze sproszkowanym baobabem i guarary. Na obiad zaoferowaliśmy jagnięcinę nowozelandzką przygotowaną w niskich temperaturach, filet z kaczki barbarie, confit z tłuszczu gęsiego, krewetki królewskie, rybę karmazyn, kurczak kukurydziany suprin… Do tego nowości ryż ekologiczny i pęczak orkiszowy oraz dużo warzyw.

Tomasz Purol jest zdobywcą wielu nagród i wyróżnień, m.in. tytułu „Top Chef” 5. edycji programu i dwóch Kulinarnych Pucharów Polski. Był reprezentantem Polski na Olimpiadzie Kulinarnej w Luxemburgu i Erfurcie, a także uczestnikiem szkoleń we Francji, Włoszech czy Norwegii.

Lech – Legia w liczbach – czytaj tutaj – kliknij

Lech może drugi raz w historii wygrać z Legią cztery ligowe mecze z rzędu – więcej czytaj tutaj – kliknij.

Zdjęcia Roger Gorączniak

Dodaj komentarz