Nie od dziś wiadomo, że Galeria Giant Meble jest nietuzinkowym miejscem, w którym każdy znajdzie coś dla siebie, urządzi z pomysłem swój dom czy mieszkanie. Można tu znaleźć funkcjonalne i stylowe meble, ciekawe pomysły na aranżację wnętrz jadalni, łazienki, salonu, sypialni, czy pokoju dziecięcego, a także wyjątkowe dekoracje i dodatki, dzięki którym można zbudować własną unikatową przestrzeń. Innymi słowy – Galeria Giant Meble to miejsce pełne inspiracji.W najbliższą w sobotę 10 października, w godzinach 11:00-18:00 Galeria Giant Meble przygotowała coś naprawdę wyjątkowego. Na Klientów Galerii czekać będzie nie tylko ogrom niespodzianek, ale również ATRAKCYJNE RABATY DO 40% na wybrany asortyment. Patronat nad wydarzeniem objął „Nasz Głos Poznański”.
Event tematyczny „Mieszkaj ze smakiem” to wydarzenie dedykowane wszystkim tym, którzy marzą o wystroju wnętrz ze smakiem, w dobrym guście i szukają porad. Galeria w tym dniu przeobrazi się w miejsce pełne atrakcji i…cennych wskazówek.
Wydarzenie to zostało podzielone na 3 główne strefy.
W pierwszej strefie zorganizowane zostaną Warsztaty florystyczne, zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Uczestnicy zajęć poznają zasady pielęgnacji kwiatów, reguły komponowania i rodzaje kompozycji oraz znaczenie doboru barw.
Każdy będzie miał możliwość samodzielnego wykonania kompozycji pod czujnym okiem doświadczonego florysty z wykorzystaniem narzędzi i materiałów florystycznych. Uczestnik warsztatów zostanie wprowadzony w świat magii kwiatów i tajniki pracy z roślinami. Co najważniejsze, po skończonej pracy własnoręcznie wykonaną przez siebie kompozycję będzie mógł zabrać do domu, dekorując nią swój salon, sypialnię, czy pokój dziecięcy.
Warsztaty z pewnością pozwolą na rozwinięcie zdolności manualnych i pobudzenie wyobraźni. Udział w warsztatach pomoże uwierzyć w swoje kreatywne możliwości i praktyczne wykorzystanie zdobytych umiejętności.
Dzięki wykorzystaniu różnorodnego materiału roślinnego oraz podstawowych narzędzi wykorzystywanych w pracy przez florystów (animatorów) dzieci będą miały wyjątkową okazję do kreatywnej i mądrej zabawy. Forma ta rozwija między innymi twórcze umiejętności maluchów, wprowadza je w świat wartości estetycznych, rozwija kreatywność i samodzielność, uwrażliwia na piękno natury, a także wspomaga rozwijanie uzdolnień z zakresu pojęć geometrii.
W Strefie Urządzenia Wnętrz, Klienci przez cały czas trwania eventu, będą mieli możliwość skorzystania z usług profesjonalnych architektów, którzy czerpiąc z bogatej oferty salonów i własnych doświadczeń, udzielą praktycznych porad z zakresu aranżacji wnętrz i dekoracji. Strefa Urządzania wnętrz to również możliwość zapoznania się z ofertą producentów i dystrybutorów produktów związanych z wnętrzami i ozdobami, mi.in. dywanów, firan, zasłon, dekoracji stołu (obrusy, serwety, bieżniki, podkładki na stół), a także oświetlenia, czy systemów kuchennych ze stali szlachetnej.
W Strefie Kulinarnej odbywać się w będą zajęcia praktyczne z zakresu zdrowego gotowania i przyrządzania potraw oraz dekorowania i odpowiedniego podania przygotowanych dań, prowadzone przez Mistrzów Kuchni.
Uczestnicy biorą aktywny udział w warsztatach – słuchając wskazówek prowadzącego, sami przygotowują potrawy, smażą, pieką, gotują i degustują to, co przygotowali. To wspaniała zabawa i nauka dla każdego, bogata w cudowne smaki i aromaty.
Serdecznie zapraszamy na „Mieszkaj ze smakiem” do Galerii Giant Meble w Poznaniu!
HARMONOGRAM WYDARZENIA:
- Strefa Urządzania Wnętrz 11:00-18:00
Architekci wnętrz – obecni przez cały czas trwania wydarzenia,
m.in.: Art Edit Studio Edyta Dobosz, EMKWADRAT, „Snela” Michał Snela
Wystawcy – producenci i dystrybutorzy artykułów związanych z wnętrzami – obecni przez cały czas trwania wydarzenia,
m.in.: EVOLUTION HOME, TOCCARE/ AGMAMITO, DRUKARNIA DEKORACJI MARTA KNAP, Firan.Home.Decor, Kukliki Felt Design.
- Strefa Warsztatów Florystycznych 11:00-18:00
Zajęcia praktyczne dla dzieci i dorosłych – przez cały czas trwania eventu
- Strefa kulinarna 11:00-18:00
11:00 TAGINE Z WOŁOWINY Z CIECIORKĄ I DYNIĄ
11:45 TATAR Z ŁOSOSIA, KONFITURA Z CZERWONEJ CEUBULI, SAŁATKA ZIEMNIACZANA, GRZANKA
12:30 CHOWDER – ZUPA RYBNA Z MAŁŻAMI
13:15 RYŻ JAŚMINOWY Z KOKOSEM I BANANEM Z LODAMI WANILIOWYMI
14:00 POLĘDWICZKA SOU VIDE, PUREE Z SELERA I JABŁEK, KRUSZONKA JESIENNA
14:45 RISOTTO Z CIEMNĄ CZEKOLADĄ, WIŚNIAMI I KOKOSEM
15:30 TAGINE Z WOŁOWINY Z CIECIORKĄ I DYNIĄ
16:15 TATAR Z ŁOSOSIA, KONFITURA Z CZERWONEJ CEUBULI, SAŁATKA ZIEMNIACZANA, GRZANKA
17:00 POLĘDWICZKA SOU VIDE, PUREE Z SELERA I JABŁEK, KRUSZONKA JESIENNA
17:45 RYŻ JAŚMINOWY Z KOKOSEM I BANANEM Z LODAMI WANILIOWYMI