W niedzielę odbędą się kolejne bezpłatne warsztaty kulinarne na Targu Śniadaniowym w Parku Wodziczki organizowane razem z mecenasem kulinarnym Targu Śniadaniowego marką Zelmer!
Na piątych z cyklu warsztatach w Poznaniu w ramach wspólnego gotowania pożegnamy ostatecznie wakacyjny sezon i poznamy „Smaki końca lata”, a naszym przewodnikiem będzie szef kuchni Kuchi dla Dragona Krzysztof Ławniczak. Podczas wspólnego gotowania wypróbujemy przepis na autorską zupę warzywną z kalarepą i kalafiorem, a następnie wykonamy wykwintne risotto z wędzononą makrelą i suszonymi pomidorami. Krzysztof Ławniczak zdradzi też receptę na najlepszy, rozgrzewający deser – racuchy z twarogiem , sezonowymi owocami i sosem z białej czekolady .
Zapisów na każdą edycję warsztatów prosimy dokonywać przez wysłanie zgłoszenia (w tytule miasto i data oraz numer warsztatu) na adres mailowy: zelmer@targsniadaniowy.pl . Wraz z mecenasem kulinarnym zaprosimy również facebookowych fanów Targu Śniadaniowego i uczestników warsztatów do licznych konkursów, w których będzie można wygrać sprzęt kulinarny Zelmer.
Targ Śniadaniowy przenosi się do nowego lokum – czytaj tutaj.